IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
18:47 | 26 февруари 2015
Обновен: 15:09 | 11 април 2024

Започна ремонтът на парка във “Владиславово”

Опасват района с камери заради вандалите

По материала работи: manager
КМЕТЪТ НА “ВЛАДИСЛАВОВО” НЕДЕЛЧО МИХАЙЛОВ обяснява на градоначалника Иван Портних вижданията си за развитието на района; Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Започна дългоочакваният ремонт на парка в район „Владислав Варненчик“. Той ще бъде изцяло обновен. Площта му е 34 дка, а стойността на инвестицията - 700 000 лв. Началото на ремонта беше поставено в присъствието на градоначалника Иван Портних и районния кмет Неделчо Михайлов от ПП "Движение "Нашият град".

“Виждате, че състоянието му не е добро, надявам се след рехабилитацията районът да се сдобие с едно чудесно място за отдих, почивка, спорт и за по-младите, и за по-възрастните”, коментира Портних.

Ремонтът включва подмяна на настилките на алеите в парка, възстановяване на спортните игрища и изграждането на чисто нов детски комплекс на открито. Предвидени са още поливна система за поддържане на тревните площи и ново осветление.

Целият район на парка ще бъде опасан с камери заради честите вандалски прояви, стана ясно още от думите на Портних. 

“Безспорно ще трябват и камери, защото, за съжаление, доста нови неща, които правим, са обект на посегателства от вандали и това не е хубаво. Призовавам всички да се въздържат, защото ресурсите ни не са безкрайни и е хубаво да пазим това, което правим с парите на всички варненци”, призова градоначалникът.

600 000 лв. от средствата са за алеите, осветлението, пейките и игрищата, а 100 000 за новия детски комплекс.

“Tова е една моя стара мечта, нашите съграждани от района получават поредния знак, че когато взаимодействието, комуникациите и отношенията между районния кмет и кмета на общината са на добро ниво, добрите неща се случват бързо и лесно”, заяви от своя страна кметът на “Владиславово” Неделчо Михайлов от ПП "Движение "Нашият град".

Над нови 30 детски площадки ще бъдат изградени в района още тази година. В целия град ще бъдат реконструирани общо 230 площадки, припомни още Иван Портних.

Геновева Донкова

 

Коментари

Новини Варна