IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:09 | 27 февруари 2015
Обновен: 08:53 | 12 април 2024

BG абсурд: Мъртъв кон стои седмица в двор във Варненско

Хората се жалваха пред една от национите телевизии само, за да им обърнат внимание институциите

По материала работи: manager
BG абсурд: Мъртъв кон стои седмица в двор във Варненско

Граждани от Варненско сигнализираха една от националните медии за поредни роден абсурд. Повече от седмица няма кой да прибере мъртъв кон от двор на къща във варненскaта община Дългопол. Институциите си прехвърлят топката чия е отговорността. Конят умира преди около 15 дни в обора. Собствениците му обаче седмица не предприемат нищо, съобщи bTV. 

Съседите научават за мъртвото животно миналата седмица. Тогава започва и одисеята им по търсенето на институция, която да го прибере. Подават сигнали до общината и гражданска защита, Оказва се, че след като конят е в обора, за институциите едва ли не проблем няма.

"Трябвало животното да бъде отвън, за да може да дойдат да го вземат от екарисажа", казва Евгения Русева. И минават още няколко дни. Казали са на собственичката да намери няколко мъже да дойдат, да го приберат. В крайна сметка след намесата на общински съветник е осигурен трактор, с който мъртвият кон е изтеглен в двора.

Тази нощ конят ще остане под открито небе. А хората в квартала се надяват, че утре историята най-накрая ще приключи с щастлив край и от екарисажа ще приберат мъртвото животно. А съседите се надяват, че след като е бил в обора 10 дни, няма да остане и на двора още десет. И недоволстват, че не може вечно медиите да решават проблемите.

Коментари

Новини Варна