IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:46 | 20 март 2015
Обновен: 20:11 | 15 април 2024

Две комисии отрязаха фестивала с Марая Кери

Препратиха преписката за проекта към комисията по финанси и бюджет

По материала работи: Юлиян Атанасов
Две комисии отрязаха фестивала с Марая Кери


 

Постоянните комисии по култура и духовно развитие и по туризъм, търговия и рекламна дейност гласуваха преди минути против фестивала "Блек Сий Рок Варна 2015".
Според предложения международен проект финалният трети етап на феста трябваше да се проведе от 12 до 14 август във Варна, а в третия последен ден да бъде поканена за свой концерт най-скъпо платената певица в света Марая Кери.
Мненията на общинските съветници за фестивала се разделиха на за и против. Най-балансирано бе изказването на общинския съветник Андрей Василев от „Движения Нашият град”:
"По принцип такива начинания са добри. Отделен е въпросът какъв е бюджетът, но това не е в компетенцията на нашите две комисии. Нека видим какъв е анализът".
На съвместното заседание на двете комисии се разбра още, че подписаният от община Варна меморандум за сътрудничество с проекта не фиксира определена сума, с която общината да го подкрепи. Искането на организатора обаче - композиторът и музикален продуцент Иван Кутиков, бе за 300 000 евро. Въпреки отрицателния вот двете комисии гласуваха да препратят преписката в комисията по финанси и бюджет, като освен това от организаторите се изисква разчет за бюджет на фестивала и документ за актуално състояние на фирмата.
Юлиян Атанасов

 

Коментари

Новини Варна