IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
17:00 | 1 май 2015
Обновен: 18:08 | 24 март 2024

И вечерта асфалтират бул. "Княз Борис І"

Иван Портних съобщи, че ремонтът върви по график

По материала работи: Борис Проданов
И вечерта асфалтират бул. "Княз Борис І"

Започна полагането на последния слой асфалт по бул. "Княз Борис I“ в отсечката от кръстовището на Икономически университет до пресечката с ул. „Никола Й. Вапцаров“. Кметът на града Иван Портних съобщи, че ремонтът върви по график и на 20-ти май ще бъде пуснато движението и в двете платна на булеварда. Ремонтните дейности се извършват и вечер, за да може да бъде спазен пусковият срок.


Рехабилитацията на булеварда започна в края на м. март. Тя включва цялостно преасфалтиране на двете платна в отсечката Икономическия университет до кръговото кръстовище на Пикадили парк. В стойността на ремонта - 8 млн. лв., отпуснати от правителството на премиера Бойко Борисов, влиза и хидроизолация на всички прилежащи подлези и мостови съоръжения. Това ще позволи тяхната рехабилитация в последствие, тъй като ще ограничи ерозионните процеси, причинени от проникването на влага.

Коментари

Новини Варна