IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
20:22 | 4 май 2015
Обновен: 20:56 | 22 април 2024

Иде още жега

Максималните температури утре стигат 30 градуса

По материала работи: Юлиян Атанасов
Иде още жега

 

През следващото денонощие повишението на температурите ще продължи. Облачността ще бъде разкъсана, средна и висока, през деня над много райони намаляваща до слънчево, според прогнозата на НИМХ - БАН, цитирана от "Фокус". Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почтни без промяна. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали за кратко. Минимални температури между 11° и 16°, максимални между 25° и 30°, по ниски по морския бряг 19°-21°, в София около 25°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.
Максимални температури 19°-21°. Температурата на морската вода от 13° по северното, до 16° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.
В следобедните часове на отделни места ще превали за кратко. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад, но към края на деня по високите части ще се усили.
Максимална температура на 1200 метра около 20°, на 2000 метра около 12°. В сряда времето ще бъде предимно слънчево и още по-топло с максимални температури между 27° и 32°. В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Още преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност.
На много места ще има валежи и гръмотевични бури - най-рано в северозападните райони, а около и след обяд - в цялата страна. Дневните температури ще са с няколко градуса по-ниски. В петък ще бъде предимно слънчево, но по-хладно. Вероятността за валежи е малка.

Коментари

Новини Варна