IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
12:26 | 25 май 2015
Обновен: 13:33 | 24 март 2024

С европари за рибарство реновираха крайбрежна алея в Шкорпиловци

Цяло лято патрули на КАТ ще дебнат за нарушители в района

По материала работи: Слав Велев
С европари за рибарство реновираха крайбрежна алея в Шкорпиловци

Крайбрежната алея в близкия до Варна курорт Шкорпиловци е изцяло реновирана. Така се сложи край на лавирането на хора и автомобили по разбития асфалт и зейналите кратери в него от центъра на курортния комплекс до последната почивна станция, съобщиха от местната администрация. От община Долни чифлик уточняват, че не става дума за допълнително асфалтиране на плажната ивица, а за възстановяване на съществуващата алея. Тя е дълга 980 м и широка 6 м, започва от кръстовището в централната част на курорта и в южна посока достига до почивната станция на БТА.  
   

Движението на автомобили по алеята вече се извършва двупосочно. Ширината на пътното платно е 4,5 м, като то е обособено от северната част. Изградени са и 32 паркоместа. За пешеходците по цялото протежение на алеята към плажа е построен тротоар с ширина 1,5 м. 
В определени участъци са направени габиони за укрепване на пътното платно и са поставени стоманени парапети за обезопасяване придвижването на пешеходците. Движението по алеята е регулирано с пътни знаци и през активния сезон за тяхното спазване ще се грижи патрул на КАТ. Така от общината се надяват да предотвратят превръщането на алеята в крайбрежен паркинг и да не допуснат задръствания заради недобросъвестни шофьори. По цялото протежение на реновираната алея има модерно парково осветление.


Възстановяването на крайбрежната алея на Шкорпиловци е станало възможно благодарение на отпуснати средства в размер на близо 600 000 лв. по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”.


Черно море

Коментари

Новини Варна