IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
13:28 | 28 юни 2015
Обновен: 08:14 | 20 април 2024

Кап. Папазов склони да е кандидат за кмет на Варна

Ексминистърът се похвали с успешен бизнес, въпреки че от 2001 г. заема различни държавни длъжности

По материала работи: Слав Велев
Кап. Папазов склони да е кандидат за кмет на Варна

Капитан Данаил Папазов склони на предложението на Гражданска инициатива "Живот за Варна", която издигна кандидатурата на бившия министър на транспорта в кабинета "Орешарски" и дългогодишен шеф на пристанище Варна за кмет на града. Това обяви самият той на специално нарочена за целта пресконференция.


“След 10-годишно лутане кораб “Варна”, като един “летящ холандец”, вече има своя капитан”, с тези думи пресконференцията откри членът на инициативния комитет кап. Тодор Йотов.


“Приех защото аз самият съм човек, който обича да работи, а във Варна има много работа”, заяви от своя страна кап. Папазов. Според него трябва изцяло да се промени политиката на общината в морския град, която разчитала само на 3-месечния туристически сезон и на това колко туриста ще си напазаруват от битака и колко коктейла ще изпият по заведенията. “Икономиката на града не върви, културата е пренебрегната! Загубихме надпреварата с Бургас и продължава да изоставаме”, заяви Папазов, “настъпвайки” кмета Иван Портних по един от най-болезнените въпроси за него.


Папазов обеща в най-скоро време да представи пред варненци подробна икономическа програма на визията си за управление на града, като все пак нахвърля някой основни приоритета: създаване на предпоставки за развитие на производството на електроенергия и храни в района, разширяване на външнотърговския обмен по море, осигуряване на пълно покритие със свободен достъп до широколентов Интернет във всички градски зони, разполагане на безплатни колонки за ел. автомобили. “Един от основните ангажименти на местната власт е да срещне бизнеса с научните среди”, коментира още Папазов.


Бившият министър от кабинета “Орешарски” припомни пред присъстващите кариерата си, като започна от 2001 г., когато е бил назначен за директор на пристанище Варна. “За тези 12 години начело на порта успях да вдигна товарооборота му от 4 млн. на 12 млн. т годишно”, похвали се той. Папазов определи 12-те месеца начело на транспортното министерство като най-трудните в живота му, но въпреки това изказа задоволство  от работата си начело и на този пост. “Сега на министър Москов му е лесно... аз съм горд, че по време на моето управление няма нито един загубен лев по ОП “Транспорт”, отчете Папазов. Въпреки дългогодишната си ангажираност на държавна служба ексминистърът се похвали, че е натрупал и значителен опит в частния бизнес, с който осигурява сигурност на над 200 семейства.

“Няма да ме намерите в партийните централи. В годините през главата ми са минали всякакви, но аз деля хората само на можещи и на неможещи”, заяви Папазов по повод твърденията, че е кандидат на ДПС и БСП.


Черно море

Коментари

Новини Варна