IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
13:12 | 3 юли 2015
Обновен: 00:45 | 25 март 2024

Показателите за фини прахови частици във Варна са в нормата

Близо 700 декара улици и площади са измити в града през юни, акцията продължава и този месец

По материала работи: Слав Велев
Снимка Община Варна

Показателите за фини прахови частици във Варна са под допустимите стойности, с изключение на 9-ти и 15-ти юни, в които нивата са били леко завишени.Това показва справка от замерване на чистотата на въздуха.  

 

Смята се, че подобрението е в резултат на приложените мерки по измиване и почистване на варненските улици, площади и подлези. 
 

666 дка улици, площади и подлези във всички райони на Варна са измити през месец юни, сочи справка за извършените дейности по ръчно и машинно миене, изготвена от дирекция “Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ към Община Варна.

 
Съгласно изготвените графици петкратно са измити 92 дка в централния район „Одесос“. 301 дка улици в „Одесос“, „Приморски“ и „Младост“ са измити четири пъти, три пъти - 130 дка във „Владислав Варненчик“, осем пъти  - 77,28 дка в „Аспарухово“. Останалите площи са измити по веднъж. За юли са предвидени за миене 673,27 дка.


Черно море
 

 

Коментари

Новини Варна