IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:34 | 3 юли 2015
Обновен: 08:46 | 4 април 2024

За първи път Варна става столица на българо-корейската дружба

Уникален образователен лагер ще зарадва любителите на корейската култура, амбициите са да стане традиционен

По материала работи: Слав Велев
За първи път Варна става столица на българо-корейската дружба

Преподаватели от Университета в Сеул пристигат във Варна, за да проведат специален езиков курс, който ще бъде съчетан с практикуването на традиционни корейски игри и танци.Обучението ще е от 6-ти до 9-ти юли и се осъществява със специалното сътрудничество на Посолството на Република Корея. 

Наученото по време на лагера ще бъде представено на варненската общественост на специална корейска вечер, която ще се проведе при отворени врати на 9-ти юли от 19 часа в хотел „Черно море“. Поканени са всички, които искат да се докоснат до традициите на далекоизточната страна.
 

През последното десетилетие корейската култура и език набират все по-голяма популярност сред младите българи, което по естествен път доведе до засилване на културните връзки между двете страни. За първи път в историята на Българо-корейския културен обмен обаче, точно Варна е домакин на толкова мащабно събитие. Амбицията на организаторите от Корейския образователен център е лагерът да придобие ежегоден характер.


На събитието се очаква да присъства директорът на 8 СОУПЧЕ "А.С.Пушкин"- Варна Светлан Илиев, който въвежда през учебната 2015/2016 г. като свободно избираем предмет (СИП), изучаването на корейски език.


Черно море

Коментари

Новини Варна