IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:38 | 7 юли 2015
Обновен: 06:51 | 22 април 2024

Задържаха опасен турски измамник във Варна

Искат екстрадицията на Мустафа Сахин

По материала работи: Деян Михайлов
Задържаха опасен турски измамник във Варна

Временна мярка „задържане под стража“ от 30 дни, наложи варненският Окръжен съд на 33-годишен турчин. Той е издирван от съдебните власти в южната ни съседка чрез Интерпол заради две влезли в сила присъди за кражба и измама. Заповедта за арест е издадена от прокуратурата на турския град Айвалък. Престъпленията, за които е съден, са извършени през 2005 и 2007 г. и наказателното преследване за тях не е погасено по давност. Не е предвидено смъртно наказание за тези престъпления. 

Съдът прие, че има категорично намерение на турските съдебни власти да искат екстрадицията на Мустафа Сахин. Деянията, за които е съден в родината си, са престъпления и по българския Наказателен кодекс и също се наказват с лишаване от свобода до 10 години.
Лицето е турски гражданин, с разрешение за временно пребиваване в Германия и Румъния, но няма постоянен адрес у нас. Наложената мярка „задържане под стража“ ще гарантира присъствието му на делото за екстрадиция в Турция. То ще се гледа след получаването на официалните документи  от компетентните турски власти.

Коментари

Новини Варна