IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:08 | 26 юли 2015
Обновен: 14:00 | 19 април 2024

ГЕРБ иска 7 кмета във Варненско

В предизборната надпревара се впускат един депутат и петима действащи градоначалника

По материала работи: Деян Михайлов
ГЕРБ иска 7 кмета във Варненско

ГЕРБ има амбицията да спечели управлението на 7 от 12-е общини във Варненска област. Това заяви председателят на Предизборния щаб на генералската партия Цветан Цветанов. На пресконференция в морския град той заедно с областният лидер на ГЕРБ Иван Портних, представиха кандидатурите на управляващата партия за кметове на общини на предстоящите на есен местни избори.

За градоначалник на Долни чифлик ще се бори депутатът в 43-то Народно събрание Красимира Анастасова. В Аксаково ГЕРБ залага на дългогодишния кмет на града Атанас Стоилов. В Аврен за нов мандат се кандидатира също настоящия градоначалник Емануил Манолов. Николай Христов е кандидатурата на генералската партия за Дългопол. Председателят на Общинския съвет в Провадия Диляна Арностиева ще се бори за кметския пост с досегашния градоначалник Филчо Филев, който е издигнат за нов мандат от БСП. Шефът на местния парламент в Суворово и лидер на ГЕРБ Данаил Йорданов също ще се състезава за кметския пост в града. В Бяла герберите залагат на дългогодишния управител на града Анастас Трендафилов. Служителят в община Аврен Деян Иванов ще се състезава в кметската надпревара в община Белослав. Интересна е номинацията на бившия шеф на НАП-Варна Тошко Янев, който от генералската партия издигат за кмет на Вълчи дол. Бившият кандидат на ВМРО и “Атака” за кмет на Девня Свилен Шитов отново ще се бори за поста на градоначалник на индустриалната община, но този път от името на ГЕРБ. 
Цветанов за пореден път потвърди, че във Варна управляващите гласуват доверието си за нов мандат на досегашния кмет на града Иван Порних. 
“Даваме изключително висока оценка за работата на всички наши кметове до момента”, заяви председателят на Предизборния щаб на генералската партия Цветан Цветанов. Той добави, че за предстоящите местни избори ГЕРБ ще води толерантна кампания “лице в лице”, която ще премине изключително в срещи с хората по места.


Управляващата партия си поставя амбицията да увеличи представителите си в структурите на местната власт у нас, стана ясно още от изказването на Цветанов. “Амбицията ни е да увеличим бройката на общинските си съветници от досегашните 1601 на 1700. Кметовете ни на общини трябва да станат от 94 към момента на 100, а на областни центрове от 14 на 18”, коментира още председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.
Номинациите на партията за районни кметове и общински съветници ще станата ясни след първи септември, съобщи още Цветанов.~

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Коментари

Новини Варна