IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
19:42 | 26 юли 2015
Обновен: 01:03 | 28 март 2024

Собственици на заведения се пазарят с общината за ремонта в центъра

Плашат с протести ако не се промени общинската нормативна уредба

По материала работи: Слав Велев
Собственици на заведения се пазарят с общината за ремонта в центъра

Собственици на заведения скочиха срещу ремонтите в центъра на Варна. Те заплашиха с ежедневни протести, ако редица техни искания не бъдат удовлетроврени от местната власт в града. Недоволството им породено от бъдещия ремонт в зоната от пл. "Севастопол" до входа на Морската градина.

 

Едно от основните искания на бизнеса е ново уреждане на заплащането за тротоарно право във Варна. Предприемачите настояват за ново райониране, по което се изчисляват дължимите такси, за ясна методика за измерване на използваните площи, за отпадане на таксата през дъждовните дни и на изискванията, задължащи бизнеса да прави нови инвестиции.


Според собствениците трябва да се промени действащият разрешителен режим за поставяне на рекламни материали върху витрините, а проверките на контролните органи да се съобразяват с натовареността на обекта.

 

Бизнесмените са недоволни и от намеренията за ремонт през есента на центъра на града в часта от „Севастопол” до входа на Морската градина.

 

„Ние от Сдружение на заведенията в България заявяваме, че повече няма да търпим своеволията на общината и действащите към нея комисии! Готови сме на ежедневни протести до постигане на консенсус по нашите искания! Надяваме се Община Варна да е „ЗА“ това бизнесът в нашия град да процъфтява, от което доволни ще бъдат всички жители и гости на града!”, се заявява в декларация на Сдружение на заведенията в България.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна