IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:43 | 29 юли 2015
Обновен: 16:05 | 23 март 2024

Портът доволен от големия интерес към новата зона

В момента обновената зона е отворена и ще бъде достъпна за различни събития

По материала работи: Слав Велев
Портът доволен от големия интерес към новата зона

Няколко хиляди души са посетили обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места на Пристанище Варна – Изток. Това съобщиха на официалната си страница във Фейсбук от варненското пристанище.


В момента зоната е отворена и ще бъде достъпна при събития от публичен характер, които вече ще се организират улеснено и светкавично. През следващата година се очаква Варна да бъде домакин на регата от сериите „Тол шипс“. Благодарение на извършената рехабилитация, районът може да се превърне в притегателен център и за много други спортни и културни мероприятия от национален и международен характер, за които вече има проявен интерес.


Основен приоритет на дружеството е обработката на товари. Обновеният район е пристанищен и остава сонво такъв. Всичко в зоната е така направено, че да може в оперативен порядък – в рамките на денонощие, да бъде възстановено основното му предназначение за обработка или складиране на товари, подчертават от порта.


Черно море

Коментари

Новини Варна