IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
19:11 | 30 август 2015
Обновен: 03:56 | 27 март 2024

Правителственият самолет кацна на летище Варна след авария(обновена)

Фалконът е кръжал 10-15 минути над морето, за да изгори горивото

По материала работи: Ставри Таргов
Правителственият самолет кацна на летище Варна след авария(обновена)

Правителственият самолет "Фалкон" с премиера Бойко Борисов на борда се приземи аварийно тази вечер на летище Варна. Правителствената информационна служба съобщи, че причината за аварийното кацане е технически проблем - невъзможност да се отворят колесниците на самолета при кацането в Пловдив, където Борисов беше очакван на откриването на многофункционалната спортна зала "Колодрума". Тъй като е трябвало да бъде изгорено горивото, самолетът се е върнал над Варна, където е кръжал 10- 15 минути над морето и аварийно е кацнал с един изправен колесник на летището във Варна.

Министърът на транспорта Ивайло Московски, който също е пътувал в самолета до Пловдив, съобщи за БНР, че колесникът отново не се е отворил, както в предишния инцидент.

Той уточни, че след приземяването на самолета машината ще бъде изпратена отново за технически преглед в Швейцария, както и след първия инцидент. Възможно е и производителите от Франция да му направят основен технически преглед.

По последна информация премиерът Борисов и министър Московски след като са се прибрали в резиденция Евксиноград, се очаква да отпътуват с друг самолет за София, където да кацнат около 21.30 ч., съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна