IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:53 | 31 август 2015
Обновен: 00:36 | 10 май 2024

Благодетелка в инвалидна количка направи дарение на онкоболница

Росина Русева набира средства и за другите си кампании, с които подпомага хора в неравностойно положение

По материала работи: Слав Велев
Благодетелка в инвалидна количка направи дарение на онкоболница

Инвалидна количка на онкоболницата във Варна дари благодетелката Росина Русева. Дамата с добро сърце, която също се придвижва в инвалидна количка, е известна с активната си обществена дейност.


Преди известно време тя пое ангажимент да направи дарение на онкоболницата в памет на своя брат, който преди няколко години е починал от рак. Дамата е намерила сама спонсор, който да финансира закупуването на помощното средство. Инвалидната количка вече е в онкоболницата от 6 август и се ползва от нуждаещите се. 


Въпреки че е убедена, че в България дарителството е труден процес, дамата не се отказва да търси спонсори за своите каузи. „Сред всички бедствия и трагедии, които ни заобикалят, има толкова много хора, които се нуждаят от помощ, че е трудно да подбереш на кого да помогнеш. Надявам се тези, на които аз не успея да подам ръка, също да намерят своите благодетели с добри сърца, които да бъдат до тях. Аз се стремя всички обещания, които поема, да ги спазвам. Затова обещавам само неща, които са ми по силите. Не обичам кухите фрази, а действията“,  каза Росина Русева пред вестник „Черно море“.


Още един подобен дарителски акт смята да осъществи жената със златно сърце. В момента тя търси спонсор за закупуването на инвалидна количка за деца, която ще бъде предоставена на един от центровете от семеен тип в село Тополи за деца, лишени от родителски грижи. Сумата, от която Росина се нуждае, за да осъществи доброто дело, е 180 лв. и тя призовава всеки, които иска да помогне на децата, да се отзове. 


Благодарение на активните действия на Росина пет души с увреждания и техните придружители ще посетят юбилейния концерт на Глория в зала 1 на НДК на 30 септември. Дамата е намерила спонсори, които да финансират пътуването и да закупят билети. Община Варна е осигурила микробус, който да превози хората с увреждания. „Сигурна съм, че дълго ще си спомняме за това преживяване. Хората с увреждания нямаме много възможности за активен социален живот и подобни събития са паметни за нас. Щастлива съм, че успях да го осигуря. Подбрах хора с различни увреждания – има човек с ампутации, онкоболен, както и със сърдечно-съдови проблеми. Важно е да се прави нещо за хората в нужда, а не само да се отчита дейност“, категорична е Росина.


Същевременно Росина Русева е на финала на още една благотворителна кампания, която започна преди няколко месеца и за която вече писахме. Росина изложи в галерия 20 свои творби – снимки, преминали през компютърна обработка, които тя обяви за продажба срещу символичната сума от 40 лв., за да набере средства за онкоболна млада жена, майка на две деца. 16 от творбите вече са намерили своите собственици с добри сърца, а парите от тях са преведени по сметката на нуждаещата се. Последните 4 картини ще бъдат разпродадени по 28 лв., тъй като не са рамкирани. Те са изложени в заведение на ул. „Ивац“ №11 и всеки, който има желание да помогне на кампанията, може да закупи една или няколко от тях намясто. 


Росина е уверена, че ще продължи да се занимава с подобни инициативи. Горда е с поздравленията, които получава за работата си. Скромно съобщава, че самата тя се нуждае от спонсор, за да успее да финансира обучението си в компютърен курс по дизайн – „... за да стана още по-добра в това, което правя“,  казва Росина. Обучението е изцяло онлайн и ще продължи повече от 6 месеца. За да финансира участието си, Росина се нуждае от 250 лв. и се надява, че ще намери добри хора, които да й помогнат. 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна