IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:05 | 2 септември 2015
Обновен: 04:36 | 19 април 2024

Машините за добив на газ от Черно море идват!

Премиерът утре приема концесионерите на газовите находища

По материала работи: Слав Велев
Машините за добив на газ от Черно море идват!

"Започваме добив на газ в акваторията на Черно море в блок „Хан Аспарух”. Утре имам среща с концесионерите на газовите находища. Доколкото знам те вече са поръчали машините и скоро почват проучване и добив. Румъния от години добиват газ. Румъния има 10-12 % вносен газ". Това обяви премиерът Бойко Борисов в отговор на независимия депутат Велизар Енчев за цените и качествата на горивата, цитиран от БЛИЦ.

 

Борисов каза още, че държавата не може да каже дали има картел или не, защото по този въпрос трябва да се поизнесе Комисията за защита на конкуренцията.

 

„Проверките ни дадоха ефект, но има още какво да се направи. Тонове оцветени горива се крадат. Краде се от акциз, краде се от ДДС. От прокуратурата ще пуснат скоро текст какви са резултатите от проверките. Предвиждаме и промени в наредби, за да се дисциплинира секторът. Надявам се, когато се стигне до гласуване, да подкрепите промените”, каза още Борисов.

Коментари

Новини Варна