IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
20:15 | 9 септември 2015
Обновен: 13:44 | 20 април 2024

Мая от Провадия се нуждае от помощ

Младата жена е оперирана в Германия от тумор в мозъка

По материала работи: Слав Велев
Мая от Провадия се нуждае от помощ

Мая Николаева Иванова от Провадия се нуждае от помощ, за да плати скъпоструващо лечение в Германия. През месец март 2015 г. на Мая е поставена диагноза "Тумор в областта на мозъчният ствол (медула облонгата). Тя е приета за оперативно лечение в УМБАЛ "Софиямед", където е и оперирана. След оперативната намеса се установява, че туморът не е отстранен, разказва "Провадия днес". 

 

Тогава роднините на Мая се свързват с лекари от клиника към университет Виттен/Хердеке в Германия. Медиците, поели случая са съобщили, че премахването на тумора ще струва 10 100,03 евро (19 695 лв.). След като сумата е внесена по сметка на болницата в Германия, през месец юли 2015 г. на Мая е извършена операция и туморът е отстранен напълно.

 

Транспортирането на Мая обратно до дома й е извършено с частна линейка от България, защото семейството и не може да си позволи предложения от немската клиника санитарен самолет, за който е трябвало да заплатят 15 000 евро. За транспорта до България роднините на Мая заплатили още 5 000 лв.

 

Към настоящият момент Мая е настанена за лечение и рехабилитация във ВМА - МБАЛ - Варна, защото след операцията е получила пареза на ръцете и краката. Проблемите за Мая и семейството не спират до тук, те се увеличават в края на месец август, когато по електронната поща получават окончателната фактура за лечението и в Германия на стойност 45 971,79 евро.

 

Тази сума е непосилна за Мая и нейното семейство. Тя работи като детска учителка в ОДЗ "Снежанка"-Провадия, а нейният съпруг е полицай в РУП-Провадия. С цел събиране на огромната сума семейството на Мая е разкрило дарителска сметка в Банка "ДСК"-Провадия, с надежда, да събере поне част от парите необходими за покриване на лечението и в Германия.

Коментари

Новини Варна