IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:19 | 10 февруари 2016
Обновен: 01:24 | 10 април 2024

Кампания разяснява опасността от трафик на хора

Обхванати са 4000 ученика от 8 до 12 клас и 1100 млади хора

По материала работи: Борис Проданов
Кампания разяснява опасността от трафик на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора /МКБТХ/ към Община Варна е провела три широкомащабни кампании през миналата година. В тях са били обхванати 4000 ученика от 8 до 12 клас и 1100 млади хора. Това стана ясно днес по време на първото редовно заседание на комисията за тази година при зам.-кмета на Варна Тодор Иванов. В него участваха представители на общинската дирекция „Превенции’, Районна прокуратура, ОД на МВР, ТД „БОП”, Дирекция „Социално подпомагане” и НПО, които са членове на комисията. Основни акценти в заседанието бяха приемането на отчет за дейността на комисията през 2015 г. и програма за работа през 2016 г.
 
От комисията съобщиха, че продължава доизграждането на доброволческите структури в училищата и общоградската среда за превенция на трафика на хора. В тях са привлечени 140 нови доброволци, от които 60 са приетите в градския превантивен клуб. Обучение са преминали и 40 професионалисти, ангажирани в превенцията и противодействието на трафика на хора и закрила на жертвите. Новият акцент е връзката между интернет и трафика на хора.
 
Приоритетна дейност в Програма 2016 на МКБТХ е разработването на единна методика за провеждане на Училищно базирани програми за превенция на трафика на хора сред учениците от 8-ми до 12-ти клас. Планира се и разширяване на доброволческите групи.

Коментари

Новини Варна