IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
10:35 | 10 март 2016
Обновен: 12:52 | 22 април 2024

Бизнес конференция обединява ИКТ сектора

Конференцията ще бъдат представени стратегията за развитие на ИКТ Клъстер Варна

По материала работи: Деян Михайлов
Бизнес конференция обединява ИКТ сектора

На 12 март 2016 г, от 10:00ч. до 12:00ч., в х-л „Графити“/ бул. Княз Борис I 65, Варна/, ще се проведе ИКТ Бизнес конференция. Повод за събитието е подновяването на дейността на ИКТ Клъстер- Варна. От 2016г. Сдружението с нестопанска цел се оглавява от доц. д-р Галина Момчева.

 

ИКТ Клъстер- Варна е обединение от фирми работещи в сектора на информационните и комуникационни технологии във Варненския регион. Целта на Сдружението е да се превърне в лидер в развитието на икономическата конкурентоспособност и център за обмяна на „ноу-хау”.

 

ИКТ Клъстер- Варна е отворена среда за креативни и иновативни компании и партньори в областта на създаването и поддържането на успешни решения в областта на ИТ бизнеса във Варненски регион. Сред приоритетите на Сдружението е да подпомага връзките между компаниите и университетите; да предостави форум за свободна обмяна на информация и идеи, еднакво достъпни както за малките, така и за големите предприятия.

 

По време на Бизнес конференцията ще бъдат представени стратегията за развитие на ИКТ Клъстер Варна, най-добрите практики и световни тенденции за развитието на ИТ-сектора.

 

Организаторите си поставят за цел да създадат форум, на който публично да информират потенциалните партньори за дейността си;  за възможностите за разработка на съвместни бизнес решения и проекти; за интегриране на бизнеса с образователните учреждения в региона за повече успешни съвместни практики. По време на конференцията ще се дискутират  технически и бизнес въпроси, които да подпомогнат партньорството между членовете. Усилията на организаторите са насочени към откриването на успешна комуникация с други активни бизнеси в региона, страната и света.

 

В дългосрочен аспект дейността на Клъстера ще допринесе за позиционирането на Варна, като един от основните центрове за развитие на информационните и комуникационни технологии с национално и международно значение. Създаването на подходяща инфраструктура с квалифицирани кадри ще подпомогне привличането на фирми, които да изградят свои структури и да инвестират в региона.

 

Коментари

Новини Варна