IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:15 | 29 март 2016
Обновен: 01:10 | 3 май 2024

Музикални бисери търси Хуманитарната

Четвъртият конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика ще е на 16 април

По материала работи: Слав Велев
Музикални бисери търси Хуманитарната

Четвъртото издание на конкурса за млади изпълнители „Музикални бисери“, организиран от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ ще е на 16 април. Проявата по традиция е част от Пролетния салон на изкуствата. Заявки за участие се приемат до 12 април. Целта на конкурса е да даде възможност за изява на младите таланти и да насърчи желанието им да свирят и пеят, както и да утвърди в подрастващите вкус към най-добрите образци на българската и световната музика – класическа, поп, рок и джаз. Проявата се организира от Училищното настоятелство към гимназията и катедра „Музика“, със съдействието на община Варна, Регионалния образователен инспекторат и Регионален център „Читалища“ – Варна. 


В конкурса могат да се включат индивидуални изпълнители, групи или ансамбли. Право да участват в надпреварата имат ученици от IV до VII клас. Певците ще се състезават в един раздел. Инструменталистите ще бъдат обособени на изпълнители на клавишни инструменти, струнни инструменти, духови инструменти и ударни. 


В репертоара си всеки участник трябва да включи две парчета, а едното е желателно да е на български език. Изпълнението задължително е на живо. Музикалният съпровод трябва да бъде осигурен от участника.


Младите певци и инструменталисти ще бъдат оценявани от професионално жури от педагози и музиканти.


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна