IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
09:16 | 13 април 2016
Обновен: 16:12 | 3 май 2024

Сводник убил Александра

Има задържан във връзка с убийството, съобщи Бъчварова

По материала работи: Деян Михайлов
Сводник убил Александра

Сводник е убил 13-годишната Александра. Такъв слух се носи из Провадия, твърди Павлина, жител на града.

По думите й мъжът бил висок и слаб и обикалял махалата, откъдето изчезнало момичето.

Междувременно в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че има задържан във връзка с убийството. Тепърва обаче ще се установява връзката на задържания с изчезването и смъртта на момичето.
"Притесняваме се много, цяла нощ не можах да спря от страх", коментира още Павлина.

13-годишната Александра изчезна на 22 март. Слезла по пижама от дома си, за да купи цигари. След това се качила на автомобил. После следите на момичето се губят. Снощи в бившия ресторант "Ловен дом" бе открито тялото й.

Полицията към момента не дава повече информация по случая от страх, че ромската махала в Провадия може да се вдигне на бунт. Хората в града са притеснени, страхуват се да пускат децата си навън.

Въпреки че полицаите не потвърждават, че намереното тяло е на Александра, близките й са почти сигурни, че това е така. Описанието на дрехите, в които е намереното тяло, съвпадат с дрехи на Александра. По тялото не са открити следи от огнестрелни рани и се предполага, че момичето е било удушено.

Една от версиите, по които работи полицията, е запознанство в интернет, довело до фаталния край.

"Всеки ден чакахме отнякъде да дойде", коментира пред Нова тв лелята на момичето. "Казахме "елате, каквото сте й направили, хвърлете я тука, няма да ви правим нищо, няма да ви даваме на съд", припомня тя.

Друг близък на Александра бе категоричен, че ако срещне убиеца на момичето, ще го убие.

Близките се съмняват, че от полицията са реагирали адекватно и бързо. Родителите на момичето все още не са се върнали от Германия.

"В момента реализираме втори етап на проект за видеонаблюдение като идеята е да обхванем пътните артерии за влизане и излизане от града. Очевидно е, че трябва да реализираме такъв проект и около всички паркове и градини. Ще има среща и с директорите на учебните заведения, за да се вземат мерки за сигурност", коментира кметът на града Филчо Филев.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна