IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:38 | 10 май 2016
Обновен: 01:26 | 21 април 2024

До дни стартира билетната система на “Градски транспорт"

Иван Портних: Обмисляме закупуването на нови автобуси и тролеи

По материала работи: Борис Проданов
До дни стартира билетната система на “Градски транспорт"

Електронната билетна система на общинското дружество “Градски транспорт” ЕАД ще заработи в най-скоро време и скоро с 1 билет ще може да се пътува по няколко линии, както и едновременно с корабчето “Белла” и автобус.

 

Това обеща кметът на Варна Иван Портних. От понеделник всички курсове се изпълняват само от “Градски транспорт” ЕАД.

 

“Очевидно е, че доскоро печелившите линии бяха на частния превозвач, а недотам рентабилните – от общинския. Имаше и сделка за около 20 млн., планирана преди време, за закупуване на частния превозвач, която беше безумна от икономическа гледна точка. И щеше да довърши “Градски транспорт” ЕАД. Но вече сме на финалната права по проекта за интегрирания градски транспорт и общинското дружество ще стане рентабилно. Това пък ще гарантира и качество, и нови инвестиции в нов подвижен състав, и сигурността на всички хора, които работят в предприятието”, обобщи кметът.

 

Билетната система е налична, но в момента върви обществената поръчка за фискализиране на устройствата.

 

“В действителност само това чакаме, за да я стартираме. И с едно билетче ще се ползват няколко линии и хората да се придвижват с няколко автобуса в рамките на определен часови интервал. Още по-сериозен плюс е фактът, че с времето статистическата информация от билетната система ще помогне на мениджмънта на “Градски транспорт”. Така ще може да се стигне до по-ефективни решения за транспортната схема. Всичко това води до възможности за закупуване на нови автобуси и тролейбуси, с които на хората да им е удобно да пътуват по всяко време”, убеден е Иван Портних.

Коментари

Новини Варна