IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:21 | 10 май 2016
Обновен: 10:07 | 20 април 2024

Студенти писаха есета за библиотеката на ХХI век

Най-добрите 10 автори ще се включат във финална надпревара утре

По материала работи: Слав Велев
Студенти писаха есета за библиотеката на ХХI век

Студенти писаха есета на тема „Библиотеката на ХХI век – традиции и модерност“. Най-добрите 10 ще премерят сили днес във финалното състезание в библиотеката на Икономическия университет.  Участниците ще трябва да решат практически задачи с европейска и правна насоченост, като използват наличната литература. Преди това те ще се запознаят с организацията на библиотечните колекции в читалнята. Състезанието се организира от библиотеката на ИУ – Варна, и Европейския документационен център към нея и катедра „Правни науки“ в университета. Проявата  се осъществява със специалната подкрепа на варненския евродепутат Емил Радев, който ще осигури на заелите първо и второ място в състезанието посещение на Европейския парламент в Брюксел по случай 24 май. Класираният на трето място участник ще получи поощрителна награда от библиотеката на Икономическия университет. За всички финалисти са предвидени грамоти и рекламни материали. 


10-те най добри есета са подбрани от комисия от преподаватели по предварително зададени критерии за оригиналност, литературно-художествено въздействие и съотносимост към мисията на библиотеката.


Черно море

Коментари

Новини Варна