IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
13:56 | 23 юни 2016
Обновен: 22:07 | 21 март 2024

Директори пишат визия за развитие на училищата си в общинската образователна система

Школските ръководители трябва да дават оценка и за работата на медицинските сестри

По материала работи: Слав Велев
Директори пишат визия за развитие на училищата си в общинската образователна система

Училищните директори трябва да представят до 20 юли в общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ становища за развитието на поверените им школа съобразно новия закон, който влиза в сила от 1 август. Визията за промените в системата са важни и заради разработваната стратегия за развитие на средното образование за следващите четири години, отбелязват от ресорната дирекция.
 

Предстоящото преобразуване на институциите в системата на общинското образование бе обсъдено на работна среща на училищните директори в Община Варна. На нея директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, която е и председател на комисията по образованието, младежта и спорта към НСОРБ, направи разяснения и даде указания за действията на училищните ръководства и общинска администрация във връзка  с разписаното в закона преобразуване и промяна на образователните институции. 

 
На срещата бяха обсъдени и стъпките за подобряване на съвместните действия на училищните ръководства и медицинските специалисти в школата. Директорите приеха положително предложенията за по-активното им участие при оценка работата на медицинските работници в училище.

 
Участниците в работната среща бяха запознати и с новите моменти в подписания на 19-ти юни Колективен трудов договор за системата на народната просвета. Обсъдени бяха приемът в подготвителни групи и първи клас за новата учебна година, както и организираните форми на лятната работа в училищата и извънучилищните звена, организацията и осъществяването на летни ремонти, действията по изпълнение на Капиталовата програма на Община Варна, административните и технически процедури за осъществяване на ремонтните дейности на училищата, включени в Интегрирания план за градско развитие.

Коментари

Новини Варна