IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:53 | 5 декември 2016
Обновен: 22:19 | 1 май 2024

Благотворителна кампания за продажба на живи елхи започна във Варна

Чрез нея ще бъде подпомогнато лечението на 5-годишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване

По материала работи: Пламен Янков
Благотворителна кампания за продажба на живи елхи започна във Варна

Заедно с възпитаниците на Общинския детски комплекс във Варна Североизточно държавно предприятие даде символичен старт на коледната благотворителна кампания, която Министерството на земеделието и храните организира под наслов „Купи жива елхичка, помогни на дете”.


Държавно горско стопанство Варна подари на ОДК жива елха, която децата с радост украсиха. Те изразиха готовност да се грижат за дръвчето и след като го засадят в двора на комплекса.


„Детските усмивки са най-подходящият начин да обявим началото на благотворителната кампания, с която горският сектор се ангажира за втора поредна година”, коментира Владислав Георгиев, зам.-директор на ДГС Варна. Той информира, че от 8 декември (четвъртък) в сградата на стопанството, на ул. “Радко Димитриев” №10 започва продажбата на живи елхички, чрез която ще бъде подпомогнато лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата ще бъдат дарени по 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка.


Миналата година благотворителната кампания на МЗХ, в която се включиха държавните горски предприятия, събра 35 000 лв. Дарените средства бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.


Североизточно държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, организира благотворителна продажба на живи елхички във всяко от стопанствата към областните градове.


Глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лв. за физическите лица и от 100 до 5 000 лв. за юридическите, напомнят от Североизточно държавно предприятие. 

Коментари

Новини Варна