IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
18:09 | 5 декември 2016
Обновен: 17:22 | 19 април 2024

Наградиха изявени студенти преди 8 декември (СНИМКИ)

Раздадени бяха отличията и за най-добра дипломна работа

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на общинския съвет Тодор Балабанов връчиха традиционните поименни отличия на община Варна за изявени студенти. Отличията са във връзка с академични постижения в различни области на науката и значими резултати на национални и международни форуми. Награди получиха представители на всички варненски университети. Общо 8 студенти бяха отличени. Всички изразиха благодарност за признанието и заявиха намерението си да се реализират в България и във Варна. В раздел „Педагогически науки“ призьор стана второкурсникът по психология във ВСУ „Черноризец Храбър“ Александър Иванов. Третокурсничката от ВУМ в специалност „Международен бизнес и управление“  Станислава Желязкова получи награда в сферата на хуманитарните науки. Петокурсникът по информатика от ИУ Антонио Хаджиколев беше отличен в раздел „Социални, стопански и правни науки“. В сферата на природните науки, математиката и информатиката, призьор за 2016 г. е Георги Спасов – третокурсник от ВСУ „Черноризец Храбър“ в специалности „Информатика и компютърни науки“. В сферата на техническите науки награда получи Денислав Трифонов – третокурсник от ТУ – Варна, специалност „Електроника“. В раздел „Здравеопазване и спорт“ отличието е за Георги Стоянов – студент VI курс специалност „Медицина“ в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Кристина Христова беше наградена в сферата на изкуствата. Тя е студентка по хореография във ВСУ „Черноризец Храбър“ и в момента е III курс. Кристина за втора година получава награда от община Варна. Четвъртокурсничката Илияна Кирилова от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ беше отличена в раздел „Сигурност и отбрана“. Тя изучава „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС“. Илияна прие наградата с думите „Служа на Република България“. 


Отличията за изявени студенти бяха присъдени от комисия, в която влязоха председателят на ПК „Наука и образование“ към ОбС-Варна Славчо Славов, председателят на ПК „Младежки дейности и спорт“ към ОбС-Варна Мартин Байчев, представители на ресорната общинска дирекция, както и на всички студентски съвети. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„Гордеем се с вас, защото с вашите постижения утвърждавате имиджа на Варна като престижен академичен център. Убеден съм, че заедно ще успеем да защитим титлата „Европейска младежка столица – 2017“ – обърна се към студентите кметът Иван Портних. Градоначалникът пожела на младите хора успешна реализация в България. 

 


 

Председателят на общинския съвет Тодор Балабанов подчерта, че успехите на студентите са показател, че Варна е град на мислещите и можещите млади хора. „Надявам се, че тези ваши постижения и постиженията, които предстои да имате ще мотивират все повече и повече млади хора да учат и да се развиват“ – каза той.

 

 


 

Раздадени бяха и отличията за най-добра дипломна работа за 2016 г. на УС на Териториална организация на Научно-техническите съюзи - Варна. В конкурса тази година са представени за оценяване общо 33 разработки. Призова тройка беше излъчена в категориите технически, икономически и хуманитарни науки.  Председателят на УС на Териториална организация на Научно-техническите съюзи - Варна проф. Стефан Вачков отбеляза, че тази година качеството на разработките е било много високо, а дипломните  работи са с висока научна и практическа стойност. 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна