IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:26 | 21 декември 2016
Обновен: 05:41 | 28 март 2024

Ремонтират читалището и две училища във Владиславово през 2017-а

Най-мащабната инвестиция ще е в IV микрорайон

По материала работи: Слав Велев
Ремонтират читалището и две училища във Владиславово през 2017-а

През 2017 г. ще бъдат ремонтирани читалището и две училища в квартал „Владислав Варненчик“. Това съобщи районният кмет Николай Костадинов в студиото на сутрешния блок на телевизия „Черно море“ „Утро в нашия град“. „Нашето читалище е едно от най-активните в община Варна, а проблемите му са единствено по отношение на материалната база. През следващата година сградата ще бъде ремонтирана цялостно с около 500 000 лв. След това условията за работа там значително ще се подобрят. През 2017-а предстои рехабилитация и на две училища в район „Владислав Варненчик“ – Първо основно и СУ „П.К.Яворов“. Най-мащабната инвестиция ще е в IVмикрорайон, там ще се извърши цялостна рехабилитация, а средствата, които са отпуснати по оперативна програма „Региони в растеж“  са около 8 милиона и половина лв. Средствата бяха пренасочени от проекта за мащабен ремонт на Кайсиева градина, който беше стопиран заради протестите по отношение прилагането на подробния устройствен план“ – подчерта Николай Костадинов. Той допълни, че освен финансирането по програма „Региони в растеж“ от общината ще бъдат отпуснати още около 5 млн. лв. за подземна инфраструктура. 


„Моята нагласа и амбиция беше цялостната рехабилитация на “Кайсиева градина” да се случи през следващата година, но явно това няма да стане. Проектът е готов и в момента е посочен като резервен по ОП „Региони в растеж“. Надявам се все пак до 2019 г. да бъде реализиран“ – уточни районният кмет на „Владиславово“. 


Той отчете че в района не е имало проблем със сметопочистването през отиващата си 2016-а. „Фирмата, която поддържаше чистотата се справяше добре, новата също бързо навлезе в изпълнение на функциите си, оборудвана е с нова техника, предстои подмяна на съдовете за сметопочистване. По този начин обликът на нашия район се подобрява. През тази година имаше и доста масирано зацветяване, по отношение на поддръжката на зелените площи също имахме успехи. Обособихме няколко площадки за разходка на домашни любимци, търсим варианти за разширение, но към момента нямаме подходящи терени “ – каза още Николай Костадинов. 


Той припомни, че през следващата година ще продължи и масираната кампания на община Варна по изграждането и рехабилитацията на спортни площадки и фитнеси на открито. Около 15 от тях ще са на територията на район „Вл. Варненчик“. 


Полина Петрова, Иван Барбов

 

Целия разговор с Николай Костадинов в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море", вижте тук:

"Щрихи от утрото" (21.12.2016) - Каква бе 2016 г. през погледа на кмета на Владиславово?

 

Коментари

Новини Варна