IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:19 | 9 януари 2017
Обновен: 19:10 | 27 март 2024

С конференция откриват „Варна - Европейска младежка столица 2017“

Форумът на тема „Социалните иновации в България“ ще е в периода между 20 и 22 януари

По материала работи: Слав Велев
С конференция откриват „Варна - Европейска младежка столица 2017“

С конференция на тема „Социалните иновации в България“ в периода между 20 и 22 януари официално ще бъде открита „Варна - Европейска младежка столица 2017“. На 20 януари ще бъде представена и визията за младежките  събития през годината, съобщи в сутрешния блок на ТВ Черно море директорът на „Варна европейска младежка столица 2017“ Мирчо Христов. Той коментира и новата визия на Младежкия дом.


Основното, което интересува младите хора са конкурсите за набиране на проектни идеи и те все още са в процес на отваряне. 


„В средата на януари по фонд култура ще бъдат отворени първите три направления за кандидатстване, а именно мрежата на младежките столици и читалища, проекта за милиони и другото над което ще се работи от средата на януари ще бъде медийната академия“, каза той.


Между 20 и 22 януари Варна „Европейска младежка столица 2017“,  официално ще бъде открита с конференция на тема „Социалните иновации в България“. Очаква се да се включат хора, както от страната, така и от цяла Европа. Мирчо Христов коментира и идеята за нова визия на Младежкия дом във Варна.


„Самата идея на Green box беше изключително иновативна, както и разбира се абсолютно всички останали. Имаше доста голямо идейно богатство, което беше изключително впечатляващо, но все пак имайки предвид основния критерии, който беше свързан с визия на фасада. Комисията единодушно се е спряла на този вариант, които наистина е доста обещаващ“, допълни Мирчо Христов.
 

Според него с новата си визия Младежкият дом ще се превърне в разпознаваемо място за младите хора от цяла Европа.


Емил Дамянов
 

Коментари

Новини Варна