IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
17:20 | 16 януари 2017
Обновен: 01:31 | 20 април 2024

Младеж отнесе пробация за кражба на лаптоп

По материала работи: Борис Проданов
Младеж отнесе пробация за кражба на лаптоп

За извършеното от 22-годишния З. Маринов вечерта на 28 срещу 29 март 2014 г. противозаконно присвояване на чанта с лаптоп, зарядно устройство и компютърна мишка, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение той бе осъден на съвкупност от прабационни мерки. В продължение на 7 месеца, при периодичност два пъти седмично, той следва да се явява на задължителна регистрация по настоящ адрес, като освен това за период от 8 месеца трябва да провежда и срещи с пробационни служители.

 

На посочената дата подсъдимият позвънил на свой познат в квартирата му и поискал да му услужи за няколко часа със свободен лаптоп, под предлог да проведе  разговор по скайп с родителите си в чужбина. Той от своя страна помолил свой гостенин да даде за временно ползване своя преносим компютър.  След като получил чуждия лаптоп, на стойност около 700 лв., подсъдимият спрял да отговаря на мобилния си телефон и всякакъв контакт с него в близките дни се оказал безрезултатен. За обсебването бил подаден сигнал в полицията. 

 

22-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало до датата на извършване на деянието. Към момента на подписване на споразумението щетите са възстановени на пострадалия собственик. Съдебният акт е окончателен.

 

Още по темата: Съседи на убитите във Вълчи дол: Бяха тихи, кротки и добри хора

Коментари

Новини Варна