IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
18:38 | 16 януари 2017
Обновен: 07:45 | 24 март 2024

Студът продължава: Утре ни чакат облаци и валежи

В Северна България ще вали сняг, в Южна – дъжд

По материала работи: Борис Проданов
Студът продължава: Утре ни чакат облаци и валежи

През следващото денонощие над по-голямата част от страната времето ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони.  В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между минус 3 и 2 градуса, според синоптиците от НИМХ към БАН.

 

През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.  Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.  Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода ще е 3-4 градуса. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

 

dnes.bg

 

Още по темата: След ледената епоха – южняк и положителни градуси

Коментари

Новини Варна