IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:53 | 18 януари 2017
Обновен: 02:56 | 23 април 2024

ИУ – Варна, подписа за сътрудничество с Районния съд

Това сториха ректорът проф. д-р Пламен Илиев и председателят на съда Ерна Якова-Павлова

По материала работи: Борис Проданов
ИУ – Варна, подписа за сътрудничество с Районния съд

Икономически университет – Варна беше официално подписан договор за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Районен съд – Варна.

 

Ректорът на университета проф. д-р Пламен Илиев и председателят на Районен съд – Варна, Ерна Якова-Павлова изразиха позициите си, че с подписаното партньорство ще активират усилията на академичната и магистратската общност, чрез съвместни дейности да способстват за обогатяване на правната култура и надграждане на правни познания у студентите.

 

Целта на споразумението е също да се скъси дистанцията между двете институции като занапред са планирани редица съвместни научни прояви: конференции, симпозиуми, кръгли маси, с идеята да се установи връзка между теорията и практиката по актуални  правни въпроси.

 

Проф. д-р Пламен Илиев припомни факта, че в Икономически университет – Варна са се изучавали правни дисциплини още от самото му създаване, към момента университета обучава докторанти по програма "Търговско право", а академичното ръководство има амбицията да разширява и в бъдещ момент да развива обучението и подготовката на кадри за съдебната администрация.

 

На официалната церемония по подписването на договора за сътрудничество присъстваха още доц. Андриана Андреева – ръководител на Катедра „Правни науки“ при ИУ-Варна, членовете на академичния състав на катедрата, Пламен Атанасов - заместник-председател на Районен съд – Варна, както и магистрати от наказателно и гражданско отделение на съда.

 

Още по темата: Икономическият университет ще си партнира с Районния съд

Коментари

Новини Варна