IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
18:39 | 30 януари 2017
Обновен: 17:26 | 25 април 2024

Виктория Димитрова: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Ставри Таргов
Виктория Димитрова: Защо да остана във Варна?

Защо да остана във Варна? Постоянно се убеждавам, че има безброй причини да остана точно тук, на моето място, където съм израснала, живея и ще живея! Годините минават и аз продължавам да следвам пътя, който сама чертая. Знам, че той започва и завършва тук - във Варна!

 

Искам да остана във Варна, защото това е моят град, целият ми живот и всичките ми спомени на едно място. Искам да мога да се развивам, да създавам и да бъда бъдеще, да мечтая и да сбъдвам мечтите си и на където и да погледна да виждам най-хубавите си спомени. Никога няма да забравя колко пъти съм кръстосвала улиците до късно вечер и колко пъти морския вятър е играл с косите ми. Колко пъти съм стъпвала в морския пясък и съм оставяла хиляди стъпки - от малко невинно дете до голямо и съвестно момиче...

 

Целият ми живот се върти и ще продължава да ме води в хиляди посоки, ще посетя хиляди места, ще видя хиляди гледки, но никога няма да намеря по-красиво място от Варна - няма и да го търся! Никога не бих заменила това, което е в сърцето ми, родното, най-близкото до мен за по-добър живот в чужбина или където и да е, далеч от тук. С всеки изминал ден се наслаждавам все повече на живота си точно, където съм, запаметявам моментите с хората, които обичам и ценя, и винаги, когато чуя шума на разбиващите се вълни, се убеждавам, че тук е мястото, на което искам да бъда. Имам хиляди възможности за нещо по-модерно, по-престижно, но не и по-добро.

 

Защото всички мисли, всички чувства, спомени и преживявания ме връщат само на едно място - у дома! Аз съм всичко, което съм, благодарение на града си и на това, което нося в себе си като варненка. Варна не е просто сиви улици, паметници и музеи, тя не е просто дълги и скучни булеварди с безкрайни задръствания... Нейният смисъл е споделянето на чувствата на обич и щастие с хората около нас, споделянето на моментите, които са ни направили такива, каквито сме днес и каквито ще бъдем утре!

 

Всеки един от нас трябва да върви по своя път с гордо вдигната глава, да следва съдбата, която сам създава, да направи своите избори и да осъществи мечтите си. Аз вървя по моя път, непрекъснато го променям, спъвам се, падам, но въпреки всичко, макар и несигурно, продължавам напред, Но едно знам със сигурност - Варна е моят град, моят дом и моето място. Аз избирам този път и вярвам, че само така ще бъда щастлива!

Виктория Деянова Димитрова, 15 г.,
ученичка в 9-и клас на Първа езикова гимназия
 

 

Коментари

Новини Варна