IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
18:18 | 1 февруари 2017
Обновен: 12:11 | 19 май 2024

56% от фирмите във Варна са декларирали печалбата си онлайн

Подадените декларации в териториалната дирекция на НАП са над 54 000

По материала работи: Слав Велев
56% от фирмите във Варна са декларирали печалбата си онлайн

56% от фирмите са декларирали  печалбата си през м.г. по електронен път. Подадените от тях декларации в териториалната дирекция на НАП – Варна, са над 54 000. Над 39 000 физически лица са представили годишни декларации за доходите си, като всеки трети го е направил по електронен път. 


През м.г. НАП – Варна, е върнала на граждани и фирми, ползвали данъчни облекчения или надвнесли налог, над 2,7 млн. лв., стана ясно на пресконференция, дадена от ръководството на териториалната дирекция.


Данъчна кампания 2017 стартира безпроблемно и протича спокойно във всички офиси. Новите декларации са достъпни и на интернет страницата на  НАП. Най-нетърпеливият данъкоплатец е от с. Паскалево. Той е декларирал доходите си от наем по интернет в офиса на териториалната дирекция в Добрич на 2 януари т.г.


Срокът за подаване на декларациите за доходите за физически лица изтича на 2 май. На този ден ще се работи без обедна почивка, тъй като 30 април и 1 май са почивни дни. 


Ако декларацията се подаде по електронен път до 31 март, се ползва 5% отстъпка върху данъка за довнасяне  по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв.


Срокът за фирмените декларации е 31 март. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва отстъпка от 1%, но не повече от 1000 лв.


Новото през т.г. е, че при откриване на грешки след законово установения срок може да се направи еднократна корекция, като се подаде нова декларация до 30 септември.

 

Ставри Таргов

 

Четете още:

Данъчните във Варна отчетоха 152 млн. лв. приходи повече

 

Коментари

Новини Варна