IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:17 | 24 февруари 2017
Обновен: 18:03 | 25 март 2024

Протестът на рибарите продължава

Обещават да създадат хаос по пътя Варна - София

По материала работи: Борис Проданов
Снимка Пламен Гутинов

Втори ден протестират рибарите пред сградата на Морска администрация във Варна с надеждата да бъдат чути.

 

Протестиращите осъществиха планираното от вчера шествие и се придвижиха с колите си на бавен ход от варненския кв. Аспарухово до сградата на Морска администрация, където за около 10 мин. блокираха движението по бул. „Приморски“.

 

И днес рибарите настояваха за смяна на ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и се зарекоха да протестират докато предизвикат диалог с Министерството на земеделието и храните, който да доведе до промени в рибарския сектор. Исканията са за административни промени, защото натрупалите се проблеми през последните месеци сочат, според протестиращите, че настоящата администрация „не може и не желае да се справи“.

 

Протестиращите се заканиха да стигнат и до София следващата седмица „със скоростта, с която им се обръща внимание“. По време на днешното шествие протестът предизвика задръстване на Аспарухов мост, поради бавното придвижване на автомобилите. Идеята на рибарите е със същата скорост да пропътуват пътя до София, което неминуемо ще създаде хаос по пътя. Това е един от начините, според тях, да бъдат забелязани и чути.

 

„Над 100 кораба са засегнати от тези проблеми във Варненска област и съответно 5-6 хил. души, които страдат от бездействието на администрацията“, заяви Емил Милев от сдружение "Черноморски изгрев".

 

Мариана Стойкова

Снимки: Пламен Гутинов

 

Още по темата:Рибарите блокираха за 10 минути бул. „Приморски“ във Варна (СНИМКИ)

Рибарите заплашват с гражданско неподчинение, ако не чуят исканията им

Коментари

Новини Варна