IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:40 | 28 февруари 2017
Обновен: 19:45 | 15 май 2024

Областният управител на Варна отличи военнослужещи (СНИМКИ)

Наградени бяха 7 участници в оказването на помощ на бедстващи хора в усложнената зимна обстановка

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Областният управител на Варна Тодор Йотов отличи 7 военнослужещи от ВМС, оказали помощ на бедстващи хора в усложнената зимна обстановка. Грамота и плакет получиха капитан Велин Иванов, офицерски кандидат Велизар Минчев, старши сержант Кънчо Желев, сержант Неделчо Любчев, сержант Ивайло Златев, матрос Драгомир Николов и редник Георги Иванов.

 

 


Военните моряци се включиха с техника на ВМС и при разчистването на пътища и ликвидиране на последици от неблагоприятните условия в началото на януари. 

 

Кичево, Каменар и Долни Чифлик са само част от бедстващите селища, в които хората са били спасени след намесата на военнослужещи и техника от ВМС. "В такива моменти мислиш преди всичко за бедстващите хора, на които трябва да помогнеш, а след това мислиш за себе си" - сподели скромно след награждаването офицерски кандидат Велизар Минчев. "Бяхме на няколко места - в село Баново, в Каменар, Булаир. Беше ни трудно във виелиците и студа, но хората разчитаха на нас и се отзовахме" - коментира матрос Драгомир Николов. 


Отличените военни моряци си спомниха, че някои от акциите в които са участвали са продължили до късно през нощта, а някои от тях не са се прибирали по няколко дни в домовете си. 
 

 

Тодор Йотов подчерта, че ВМС са сред основните партньори на областна управа в реализирането на един от най-важните приоритети пред областна управа - защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Четете още:
Верижна машина на ВМС спасява бедстващи пътници във Варненско (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна