IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:11 | 1 март 2017
Обновен: 02:35 | 21 април 2024

Най-голямото световно музикално събитие на открито идва във Варна

MTV presents VARNA BEACH 2017 ще е на 15 юли на Южния плаж

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Най-голямото световно музикално събитие на открито идва във Варна. MTV presents VARNA BEACH 2017 ще е на 15 юли на Южния плаж. То ще започне следобед и ще приключи в ранните часове на следващия ден. Все още не са уточнени имената на музикалните звезди, които ще пристигнат във Варна, но ще са повече от 10. Предвид това, че събитието ще е в България се водят преговори и с родни изпълнители. Имената на звездите, които ще се включат ще станат ясни до средата на март.


Основната цел на проявата е да популяризира Варна в европейски и световен мащаб. 30 секунден рекламен клип за VARNA BEACH 2017 ще тече по всичките канали на MTV в различни страни в продължение на 2 месеца. Ще бъде заснет и 1-часов филм по време на проявата. Той ще се излъчва по всички канали на MTV за период от 7 месеца. След като станат ясни имената на звездите, които ще се включат във VARNA BEACH 2017, те също ще популяризират проявата чрез своите канали и в социалните мрежи.
 

"Една от причините най-голямото световно музикално събитие на открито да се проведе във Варна несъмнено е титлата Европейска младежка столица. Влияние оказва и фактът, че полети до града от различни точки на Европа осигуряват няколко нискотарифни авиокомпании. MTV presents VARNA BEACH 2017 ще е значителна крачка за налагането на Варна като целогодишна туристическа дестинация. Тя ще донесе много ползи и на града ни, и на страната като имидж. То ще е сериозна подкрепа и за малкия и средния бизнес във Варна" - каза кметът Иван Портних.
 

Според партньорството между Варна и MTV, най-голямото музикално събитие на открито ще се проведе в града през следващите 5 години. 


Между 30 000 и 60 000 са били зрителите на проявата в различните градове по света, където се е провеждало. Все още не ясно колко ще са те във Варна, но капацитетът ще бъде съобразен с осигуряването на максимални условия за сигурност, според световните стандарти.


Продажбата на билетите за MTV presents VARNA BEACH 2017 стартира на 31 март, а цената ще е 69 лв. 

 

Инвестицията на община Варна за реализиране на събитието е в размер на 50 000 евро.


Организаторите съобщиха, че вече са влезли във връзка с всички 51 университета в страната и планират голяма игра между студенти, която да популяризира събитието.


Полина Петрова


 

Коментари

Новини Варна