IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
14:33 | 27 март 2017
Обновен: 07:12 | 24 март 2024

6,7% спад на потребление по време на „Часът на Земята“ отчете Енергото

Данните са на база сравнение на консумираната енергия час по-рано в Североизточна България

По материала работи: Пламен Янков
6,7% спад на потребление по време на „Часът на Земята“ отчете Енергото

С 6,7% по-малко електроенергия са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО по време на „Часът на Земята“. Данните на компанията са на база сравнение на потреблението час по-рано в Североизточна България. Инициативата се провежда ежегодно през месец март.

 

И тази година милиони хора угасиха светлините в домовете си от 20:30 до 21:30 часа на 25 март в подкрепа на „зелената идея“. Инициативата е стартирала през 2007 г. в Сидни, Австралия, а през миналата 2016 г. 178 държави са взели участие в празника на Земята. Днес, 10 години след началото на инициативата, „Часът на Земята“ е символ на отговорността на хората към опазването на околната среда.

 

Енергото стимулира производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. За втора година компанията предлага на своите клиенти Удостоверения за зелена енергия, утвърждавайки добрите европейски практики в България. Енергото ще продължава стремежа си да превърне използването на зелена енергия в традиция за дейността на българския бизнес, като израз на отговорно отношение към природата и опазване на нейните ресурси.

 

Четете още Рекордните 184 страни се включиха в „Часът на Земята“

Община Варна се включва в инициативата „Часът на земята“

Коментари

Новини Варна