IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:18 | 28 април 2017
Обновен: 07:22 | 15 април 2024

Табелите в централната част на Варна - масово на латиница

По материала работи: Пламен Янков
Табелите в централната част на Варна - масово на латиница

Много от табелите и рекламите по централните варненски улици и булеварди са на латиница. Каква е ситуацията по „Княз Борис I“, както и какви са мерките, които община Варна предприема в тази насока провери екип на Медийна група "Черно море".


Според председателя на комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност към Варненския общински съвет Марица Гърдева, в момента е на финалната права подготовката на новата наредба за рекламната дейност на община Варна.

 

В член 5 от старата наредба се казва, че всички текстове в областта на външната реклама (включително и табелите) трябва задължително да се изписват на български език, като е позволено и да са на латиница. Само на чужд език може да се изписват запазени марки, фирмен знак, предприятие или лица с доказана международна популярност. В момента контролните органи според член 48 имат право да направят предписание на собствениците и да ги глобят, ако не го изпълнят, от 100 до 400 лева. Според Марица Гърдева трябва да се помисли за по-строг контрол и санкции.

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

 

Вижте повече във видеото

 

Коментари

Новини Варна