IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:39 | 26 май 2017
Обновен: 00:43 | 24 април 2024

Млади огнеборци премериха сили във Варна (СНИМКИ)

Традиционната проява беше на стадион Локомотив

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Най-добрите младежки противопожарни отряди от област Варна премериха сили в състезанието „Млад огнеборец“. 

 

 

 

Надпреварата беше на стадион „Локомотив“. Осемте отбора от ученици се състезаваха в дисциплините бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. 

 

 


Традиционната проява се организира вече 15 години.


"Състезателният елемент е част от цялостното обучение по противопожарна безопасност и защита на населението за придобиване на навици да се справят и да се самоспасяват по възможност в една сложна обстановка", коментира за медийна група "Черно море" комисар Тихомир Тотев - директор на РДПБЗН - Варна. 

 

 

 

Тихомир от Долни Чифлик от една година е член на клуб „Млад Огнеборец“, но вече знае какво трябва да прави ако избухне пожар. "Трябва бързо да се намери пожарогасител. Ако не можем да се справим, трябва или да извикаме по-възрастен от нас или да се обадим на пожарната, за да помогнат" - подчерта Тихомир.

 

Най-добре представилите се  в областния кръг отбори придобиват право за участие в регионалния етап на състезанието „Млад огнеборец“. Той ще е в началото на юни в курорта Албена. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна