IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:24 | 28 май 2017
Обновен: 20:30 | 25 април 2024

Със спектакъла Неродена мома ДГ Карамфилче отпразнува 45-годишен юбилей

Над 200 деца се включиха в представлението

По материала работи: Слав Велев
Със спектакъла Неродена мома ДГ Карамфилче отпразнува 45-годишен юбилей

Със спектакъла „Неродена мома“ детска градина „Карамфилче“ отпразнува 45 години от основаването си. Представлението беше на Основната сцена на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. В него се включиха над 200 деца от всички групи.

 

Постановката по приказката „Неродена мома“ е дело на учителките в ДГ „Карамфилче“, а репетициите са продължили повече от месец, разказа за вестник „Черно море“ заместник-директорката Диана Величкова. „Щастливи сме, че се получи един истински празник за децата, за техните учители и родители. След края на представлението по лицата на всички имаше и усмивки, и сълзи от вълнение“, сподели тя. 

 


По време на празника за първи път е представено знамето на детската градина, извезано специално за 45-годишния юбилей. Изпълнен е и химнът на ДГ „Карамфилче“. Автор на текста на песента е учителката Цветанка Николова, а музиката и аранжиментът са дело на нейния син Калин Николов. Калин, който е сред утвърдените автори на филмова и театрална музика, е бивш възпитаник на детска градина „Карамфилче“. Негова е и музиката към постановката на проф. Пламен Марков за Варненския драматичен театър – „Влюбеният Шекспир“.


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна