IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
14:58 | 21 юни 2017
Обновен: 20:41 | 21 март 2024

Изложба вдъхновява за борба с домашното насилие

Експозиция от плакати и книги е подредена във фоайето на Регионалната библиотека Пенчо Славейков

По материала работи: Слав Велев
Изложба вдъхновява за борба с домашното насилие

Изложба, която има за цел да популяризира превенцията на домашното насилие е подредена във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. Експозицията включва плакати и книги. Плакатите са част от пътуваща изложба, която обикаля различни градове на страната, а изданията, посветени на женската душевност и домашното насилие, са от фонда на библиотеката.  Първите се заемат често от читателите, а към вторите посягат обикновено студенти и хора, които се занимават професионално с тази проблематика, коментира пред медийна група „Черно море“ Емил Демирев от РБ „Пенчо Славейков“. 

 


Целта на инициативата е ранна превенция на домашното насилие и дискриминацията и оказване на помощ на жертвите. „Решихме да приемем тази изложба, за да изразим  съпричастност с болката и страданието на жертвите и съм щастлива, че читателите откликнаха на тази инициатива“, подчерта Радка Калчева – директор на РБ „Пенчо Славейков“. 

 


Експозицията ще обиколи над 50 населени места в цялата страна. Тя се излага в регионални библиотеки, университети, културни центрове в страната, а целта й е да намали проявите на грубост, да засили толерантността и да активизира обществения дебат.

 

Изложбата ще остане във фоайето на РБ "Пенчо Славейков" до края на месеца. 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна