IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:16 | 29 юни 2017
Обновен: 07:25 | 15 април 2024

35 студенти от 6 университета се включиха в олимпиада по маркетинг във Варна

Младежите работиха по реален бизнес казус, разделени в 12 екипа

По материала работи: Слав Велев
35 студенти от 6 университета се включиха в олимпиада по маркетинг  във Варна

35 студенти от 6 български и сръбски университета се включиха в четвъртата олимпиада по маркетинг в ИУ-Варна. Младежите работиха по реален бизнес казус, разделени в 12 екипа. 


Целта ни като организатори е да съберем на едно място студентите по маркетинг, да видим всеки екип как се справя и докъде е стигнал, а и да поставим основите на нови сътрудничества , отбеляза доц. Евгения Тонкова – заместник-ръководител на катедра „Маркетинг“ в ИУ-Варна. 


Участниците в олимпиадата споделиха, че работата по реален казус им позволява да се сблъскат с предизвикателствата, които ги очакват в бизнеса и да натрупат повече опит. Нивелин, Александрина и Александър са трима от студентите, които се включиха в състезанието. 


„Мисля, че това е една много хубава възможност да покажем какво можем, както и да се докоснем до реалния бизнес и предпоставките, които може да ни даде той за бъдещо развитие“, коментира Нивелин. 


„Олимпиадата е страхотна възможност да допълним теоретичното обучение в университета с малко повече практически опит. Това е един мост между теорията и практиката. Ние се срещаме с нова компания, работим с реален бизнес казус и това ни дава възможност да се развием така, че да усетим този дух, който го има в корпоративната среда“, заяви Александрина. 


„Когато работим по реални казуси от бизнеса имаме възможност да блеснем пред хора, които може да ни наемат на стаж“, подчерта Александър. 


Олимпиадата по маркетинг е част от отбелязването на 20-годишнината на катедрата по „Маркетинг“ в Икономическия университет във Варна. 


Елена Кирова
 

 

Коментари

Новини Варна