IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:13 | 21 юли 2017
Обновен: 05:04 | 10 април 2024

Индийци, корейци и японци на почивка във Варна през лятото

Ръст тази година има на немския, френския, полския и чешкия пазар, отбеляза председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов, архив

Освен традиционните туристи от Европа, и такива от Азия посещават Варна през този летен сезон, каза в сутрешния блок на ТВ "Черно море" председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.


„Тази година се радваме на индийци, корейци дойдоха, както и един автобус с японци. Доста екзотични туристи започнаха да идват, които са чували много за България. Това са туристи, които обичат да си променят дестинациите, обичат да виждат нови места, на които не са ходили“, коментира той.


"Тук им харесва много, тъй като градът има нов красив облик. За това допринася и отличната работа на Община Варна, Дирекция „Туризъм“ и кмета Иван Портних", каза още Павлин Косев. Ръст има на немския, френския, полския и чешкия пазар, допълни той. Засега се оправдават очакванията за силен туристически сезон, въпреки лошите атмосферни условия в неговото начало, които са дали леко отражение, според Косев. Към момента всички хотели са над 90 процента запълнени. Около 7-8 процента е ръстът на туристите засега, каза още председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. "Глад за квалифицирани кадри наистина има“, поясни Косев и допълни, че спасението този сезон е дошло от вносът на персонал от Украйна. 


Работи се обаче усилено за задържането на родните кадри, чрез увеличение на възнагражденията и подобряване на условията на труд, добави още той.


Иван Барбов
 

 

Коментари

Новини Варна