IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:29 | 21 юли 2017
Обновен: 04:17 | 10 април 2024

Над 60 издателства се включват в Алея на книгата във Варна

Тази година ще бъде отбелязана 90-ата годишнина от провеждането в морската столица на първата национална литературна изложба у нас

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов, архив

Над 60 издателства се включват в "Алея на книгата" във Варна. Официалното откриване ще е на 28 юли от 18 часа. Очаква се кметът Иван Портних да даде старт на най-мащабното книжно изложение на открито. "Алея на книгата" ще продължи до 6 август.


Шатрите на издателствата ще са разположени в пространството от хотел "Черно море" до Фестивалния и конгресен център. И тази година ще бъде обособен литературен кът, в който ще се състоят премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии. Не са забравени и най-малките, за които са предвидени детски работилнички. 


Тази година по време на "Алея на книгата" ще се отбележи 90-ата годишнина от провеждането в морската столица на първата национална литературна изложба у нас. Тя се е състояла на 18 юли 1927 г. във Варна. 


„Алея на книгата" е уникален формат, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно изложение в България. Началото е положено точно във Варна през 2010 г. съвместно с Общината, като всяка година изложението утвърждава позицията си на едно от любимите културни събития от летния афиш на града.


Достъпът до всички събития в Културната програма на „Алея на книгата“ е свободен, съобщават организаторите. 
 


Черно море

Коментари

Новини Варна