IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:51 | 21 юли 2017
Обновен: 04:42 | 10 април 2024

Над 90% от жалбите до общината са за лоша инфраструктура

Това стана ясно на заседание на комисията по благоустройство и комунални дейности

По материала работи: Слав Велев
Над 90% от жалбите до общината са за лоша инфраструктура

Над 90% от жалбите на граждани, които постъпват при нас, са  предимно за лоша инфраструктура в техните райони. Това съобщи председателят на постоянната комисия по благоустройство и комунални дейности към Общинския съвет във Варна Божидар Чапаров. Нашата работа, както и тази на общинската и районните администрация, е да търсим решения на повдигнатите проблеми, заяви той.


На заседанието на комисията бяха разгледани повече от 18 точки, свързани с лоша градска среда, опазване на обществения ред, строителство, което затруднява живеещите в съседство, и други. За повечето от тях общинската дирекция „Инженерна инфраструктура“ и съответните районни кметства бяха задължени да представят до 21 август т.г. доклади с възможни решения на проблемите. Разгледано бе например искането за изграждане на канализация за живеещите на ул. „Черно море“ в кв. „Виница“. Стана ясно, че за това е необходим общински терен, какъвто в момента липсва, за изграждането на тласкател. Един от обсъжданите варианти бе да се дари подобен имот на общината, друг - да се стартират отчуждителни процедури. 


Разгледана бе докладна от управителя на ДКЦ 1 „Света Клементина“(бивша Градска болница) д-р Иван Иванов за лошото състояние на тротоарната настилка пред лечебното заведение. Шефът на общинския отдел „Инженерна инфраструктура“ Тихомир Тимов обясни, че вървят обществени поръчки за ремонт на бул. „Съборни“ със средства от програма „Региони в растеж“. След като реконструкцията приключи, пространството пред лечебното заведение ще бъде подновено със средства на общината. 


Съветниците от комисията разгледаха и искане за осигуряване на безпрепятствен достъп до социалните заведения и служби, намиращи се в подблоковото пространство на бл. 67 в кв. „Чайка“. То бе депозирано от председателя на дружеството на инвалидите д-р Радко Радев. Става дума за подобряване на подхода към блока от страната на града, обясни той.       


Ставри Таргов
 

 

Коментари

Новини Варна