IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:00 | 20 септември 2017
Обновен: 23:33 | 18 април 2024

Варненски ученици посетиха Конгреса на депутатите в Мадрид

Това е 10-ата дестинация, покорена от децата от школа „Европейски мост“ към ОДК

По материала работи: Слав Велев
Варненски ученици посетиха Конгреса на депутатите в Мадрид

24 варненски ученици от школата „Европейски мост“ към Общинския детски комплекс във Варна посетиха Конгреса на депутатите в Мадрид. Испания е 10-ата страна от ЕС, в която децата пътуват. Посетихме Конгреса на депутатите точно на 6 септември и разказахме за нашия празник, сподели за вестник „Черно море“ Долорес Коева – ръководител на школата „Европейски мост“.

 

Преди това децата разгледаха и нашето Народно събрание и се срещнаха с някои от депутатите, за да могат да направят паралел между българския и испанския парламент, допълни тя.  Посещението на Конгреса на депутатите е осъществено със съдействието на българския посланик в Мадрид Иван Кондов. 


Децата са се срещнали и с директора на българското училище в испанската столица – Ралица Цветанова. В него се обучават около 150 деца, като часовете са само в неделя. Училището носи името на Бачо Киро. 

 


„Върнахме се с изключителни впечатления от това пътуване. Всички в Испания бяха много отзивчиви и разказаха на децата за спецификите на своята работа. Следващата дестинация, която сме подбрали, е Берлин. Ще пътуваме за столицата на Германия през март или април“, каза още Долорес Коева. 


Полина Петрова
 

 

Коментари

Новини Варна