IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:13 | 21 септември 2017
Обновен: 10:57 | 14 април 2024

С различни инициативи РИОСВ-Варна отбеляза Европейската седмица на мобилността

Кампанията протече под мотото „Заедно стигаме по-далеч“

По материала работи: Пламен Янков
С различни инициативи РИОСВ-Варна отбеляза Европейската седмица на мобилността

Регионалната инспекция по околната среда и водите отбеляза Европейската седмица на мобилността с разнообразни инициативи. Те бяха фокусирани върху темата на кампанията - „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. 

 

Ученици от V и VI клас на ОУ „Христо Ботев“ изследваха навиците на пътуване в района на училището. Резултатите от наблюдението ще бъдат публикувани на интернет страницата на училището. Експерти от екоинспекцията изнесоха беседа за чистотата на атмосферния въздух.

 

На 20 септември в двора на ОУ „Йордан Йовков“ се проведе спортно състезание под мотото  „Заедно стигаме по-далеч“. Учениците  се състезаваха с чували и бягаха с препятствия. 

 

В ПГИ „Д-р Иван Богоров“ експерти участваха в дискусия за „Опазване чистотата на атмосферния въздух“. Осмокласниците показаха завидни знания за факторите, оказващи влияние върху атмосферния въздух и начините за подобряването му.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна