IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:23 | 21 октомври 2017
Обновен: 02:57 | 6 април 2024

66 млади зъболекари положиха днес Хипократова клетва

Дипломира се седмият випуск на Факултета по дентална медицина към Медицинския университет във Варна

По материала работи: Борис Проданов
66 млади зъболекари положиха днес Хипократова клетва

Студентите от випуск 2017 на Факултета по дентална медицина към Медицинския университет във Варна се дипломираха на тържествена промоция във Фестивалния и конгресен център.

 

66 млади лекари положиха Хипократовата клетва и получиха дипломите си от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов.

 

„Пред себе си виждам хора, които успяха да повярват в себе си и в своята лична кауза да бъдат най-добрите лекари по дентална медицина. Доказателство за това е успехът на випуска“, поздрави дипломантите  проф. Иванов. Той призова бъдещите лекари да останат „верни на себе си, на човечността и на добротата.“

 

„Предстои ви нов път, който вярвам, че всеки от вас ще извърви с достойнство“, изрази увереност ректорът и пожела на абсолвентите „На добър час“.

 

Приветствие към дипломантите отправи и зам.-кметът на община Варна Пейчо Пейчев. Той пожела на младите лекари творческо вдъхновение и ентусиазъм в професията, човещина, доброта и внимание към пациентите.

 

С индивидуална парична награда и почетен плакет от кмета на града Иван Портних бе награден първенецът на випуска – д-р Славена Георгиева.

 

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

 

 

 

Коментари

Новини Варна