IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:00 | 30 октомври 2017
Обновен: 11:15 | 29 март 2024

Стадион „Спартак“ отново ще стане собственост на Община Варна

Правителството отпуска 1 милион лева за реновиране на съоръжението

По материала работи: Деян Михайлов
Стадион „Спартак“ отново ще стане собственост на Община Варна

Министерският съвет ще стартира процедурата по отпускане на 1 млн. лева от държавния бюджет за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион “Спартак” във Варна. Проблемът с базата беше изложен на среща на ръководството на  ФК "Спартак" Варна и представители на фен клуба с премиера Бойко Борисов. 

 

Кметът на Варна Иван Портних, който участваше на срещата каза, че на следващото заседание на Общинския съвет на Варна ще се разгледа предложение за връщане на имотите в собственост на общината. Той пое ангажимент, че при положително гласуване от Общинския съвет, Общината ще предостави Стадион “Спартак” и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба. За цялостното реновиране на базата са необходими 1 млн. лева. Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент отпускането на сумата да бъде разгледано на заседание на Министерския съвет.


На разговорите присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 
"Имаме готовност да стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома", увери спортният министър Красен Кралев.


Ремонтът на спортния обект може да бъде извършен от Министерството на младежта и спорта като целта е това да стане преди 28 август 2018 г. – денят, в който се честват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.

Коментари

Новини Варна