С пет щатни бройки увеличават състава на три районни кметства във Варна
Трима служители ще бъдат назначени в район Вл. Варненчик и по един в районите Приморски и Младост
Публикувана: 24 Nov 2017 | 14:49

С пет щатни бройки ще бъде увеличен съставът на три районни кметства във Варна от 1 януари 2018 г. Това решиха съветниците от ПК "Финанси и бюджет" към варненския общински съвет по време на редовното си заседание. Окончателното решение ще бъде взето на предстоящата сесия на местния парламент. 


Четвърти заместник кмет ще бъде назначен в район "Приморски". Той ще бъде ситуиран във Виница, тъй като кварталът е сравнително отдалечен и ще отговаря и за прилежащите селищни образования, както и за к.к. "Св. Св. Константин и Елена", "Чайка" и "Златни пясъци". Необходимостта от назначаването му се обяснява с това, че той ще бъде близо до хората, за да е наясно с проблемите и исканията им. 


Трима служители ще бъдат назначени в район "Вл. Варненчик" по функция "Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда". Те ще отговарят за техническата поддръжка на новите игрища. 


В район "Младост" численността на общинската администрация ще бъде увеличена с една щатна бройка. Причината е преструктуриране на дирекция "Контролни и социално-икономически дейности"  в две дирекции "Обществен ред и контрол" и "Инженерна инфраструктура и социални дейности". 


 


Полина Петрова
 

Коментари ( 0 )